HABER DETAYI

Mart 6, 2025 11:51 pm

Diş Hastaları Mağdur Oluyor!

Diş Hastaları Mağdur Oluyor!

Diş Hastaları Mağduriyet Yaşıyor: Hekimsen’den Sağlık Bakanlığı’na Çağrı

Hekimsen, kamuda ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, hastaların ve diş hekimlerinin mağdur olduğunu belirtti.

Dernekten yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri yönetmeliğini hâlâ yayınlamamasının ciddi aksaklıklara yol açtığı vurgulandı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri (ADSM), Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri (ADSH) ve devlet hastanelerinde görev yapan diş hekimlerinin zor durumda kaldığı ifade edildi.

Hekimsen, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alan hastaların muayene sonrası doğrudan tedavi beklediğini, ancak sistemin buna uygun olmadığını belirtti. Bu durumun hem hastaları hem de diş hekimlerini mağdur ettiğini kaydeden dernek, randevu sisteminin bilimsel çalışmalar doğrultusunda revize edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nın koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerini hayata geçirememesi eleştirilerek, Aile Diş Hekimliği uygulamasının bir an önce başlatılması gerektiği ifade edildi.

Hekimsen açıklamasında, hızlı ve nicelik odaklı hizmet anlayışının yerine, nitelikli sağlık hizmeti sunumunun önceliklendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ilgili düzenlemelerin ivedilikle yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.